Student of the Week
Τι είναι ο Student of the week ?
Γνωρίζουμε όλοι οτι η ενθάρρυνση και τα κίνητρα αποτελούν βασικό συστατικό επιτυχίας. Επιβραβεύουμε την προσπάθεια σε διαφορετικούς τομείς κάθε εβδομάδα, βάζοντας συγκεκριμένους στόχους, εκπαιδεύοντας έτσι τους μαθητές μας να προσπαθούν και να πετυχαίνουν. Γενικά, η εικόνα των μαθητών για την προσπάθεια είναι εξελισσόμενη.
Οι μαθητές χρειάζονται συγκεκριμένους προσδιορισμούς, για να συγκροτήσουν πεποιθήσεις για την προσπάθεια σε συγκεκριμένους τομείς, και πρέπει να παρακινούνται να επικαιροποιούν αυτές τις πεποιθήσεις, όσο αναπτύσσονται οι δεξιότητές τους.
Όταν ενθαρρύνουμε και εκτιμάμε την προσπάθεια, οι μαθητές μας θα αρχίσουν να θεωρούν τους εαυτούς τους υπεύθυνους για τη δική τους μάθηση (Ryan & Deci, 2000).
Ένας απο τους τρόπους ενθάρρυνσης που χρησιμοποιούμε στη τάξη είναι η ανάδειξη απο την δασκάλα του «μαθητή της εβδομάδας» Το όνομα του μαθητή ανακοινώνεται στην τάξη και στον ειδικό πίνακα στο σχολείο μας. Τις πρώτες 2 εβδομάδες ο στόχος ήταν “THE BEST LISTENER” ,ο μαθητής δηλαδή, που ακούει πιο προσεκτικά τη δασκάλα του. Ακολουθούν άλλοι στοχοι όπως “Working with our partners”, “Speaking English in class” και άλλες πρακτικές που θέλουμε να ενθαρρύνουμε.
Σας καλούμε να ενθαρρύνετε την ανάληψη ευθυνών και να επιβραβεύετε το παιδί σας, προκειμένου να νιώθει περήφανο για όσα καταφέρνει.
Οι θετικές σκέψεις και τα συναισθήματα, που είναι μέρος αυτής της διαδικασίας ενθάρρυνσης απο τη δασκάλα και τους γονείς, θα συμβάλουν στο να προχωρήσει περαιτέρω η μαθησιακή διαδικασία αλλά και η αυτοπεποίθηση του παιδιού σας
Success is progress towards a goal, and nothing succeeds like success. This could be one of the most important aspects of intrinsic motivation. Achievement itself is rewarding. (James Zull)
- Δείτε τους Students of the week παρακάτω..
April -May 2023






Thomas Megaloeconomou (PR1 MW)
The best student at using words related to clothes!
Helena Neri (PR1 MW)
The best student at using words related to clothes!
Vasilopoulou Nagia Pr1 T-T)
The best student at using words related to clothes!
Panos Sarkiris PR 1 T-T
The best student at using words related to clothes!
Angela Piniagev (PR 1 T-T)
The best student at using words related to clothes!
Michaela Souridi & Danae Teo (Pr2 M- W)
Τhe best student at talking about portraits!
Alex Letkas, Savvas Tvalavantze, Maria Papapetropoulou (Pr 2 M-W)
The best learner at singing English songs!
John Benetos, George Mitrakis, Anastasios Spanos, Katsandris Chris PR2 (M -W)
The best learner at singing English songs!
Alex Letkas, Savvas Tvalavantze, Maria Papapetropoulou PR2 (T-T)
The best learner at singing English songs! |
Stergios Bellas A (T-T)
The best learner at working in groups!
Argiris Paraskeoupoulos PR 2 (T-T)
The best learner at speaking about Food!
Orestis Xatzirai A (M- W)
The best learner at talking about senses!
Aris Anagnostopoulos A (T - T)
The best learner at talking about senses!
Stephanie Krapsiti & Melina Krapsiti B Level (T-T)
The best student at making a natural disaster poster!
Nestoras Rimpapis B Level (M-W)
The best student at creating a map with a story!