Papademetriou School - Our Team

Maria G.

EFL Teacher

Read More

Η Maria (BA, MA, PhD Cand) είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού. Είναι μέλος του Multimodal Research& Reading Group του ΑΠΘ το οποίο ασχολείται με την διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας και πολιτισμού με την χρήση πολλαπλών μέσων, όπως τα παιχνίδια διαδραστικής αφήγησης (https://www.new.enl.auth.gr/multimodal/ ).  

Η διδακτική της εμπειρία είναι πολυσχιδής. Έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο το μάθημα «Δεξιότητες Έρευνας» στους πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος Αγγλικής. Κατά την παραμονή της στην Αγγλία προετοίμαζε άγγλους μαθητές για τα GCSE και A-Level exams στην αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία αντίστοιχα. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει την αγγλική γλώσσα σε μαθητές όλων των επιπέδων και ηλικιών.  

Στο σχολείο μας διδάσκει μαθητές όλων των επιπέδων (Young learners, intermediate levels, exam classes).

Maria B.

School Admin coordinator

Read More

Η Maria (Admin Coordinator) έχει σπουδάσει οικονομία και διοίκηση.

Εντάχθηκε στην ομάδα μας τον Ιούνιο του 2022 και είναι υπεύθυνη για την αποτελεσματική λειτουργία της γραμματείας και την επικοινωνία με το προσωπικό, τους γονείς και τους μαθητές. Είναι  πάντα έτοιμη να βοηθήσει με το ζεστό της χαμόγελο. 

Kelly S.

EFL Teacher

Read More

Kelly (BA University of Athens, MA University of London Birkbeck, Applied ling, MA Lancaster University, Tesol)

H Κέλλυ είναι μια ενθουσιώδης και έμπειρη καθηγήτρια αγγλικών. Στο σχολείο μας διδάσκει μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων.

Πιστεύει στη δια βίου μάθηση καθώς και στη σημασία της έκφρασης και της συνεργασίας. Στόχος της είναι η δημιουργία θετικού μαθησιακού κλίματος αμοιβαίου σεβασμού και συμπεριληπτικότητας.

Διδάσκει Γενικά Αγγλικά όλων των επιπέδων, Αγγλικά για Ακαδημαϊκούς σκοπούς καθώς και Επιχειρησιακά Αγγλικά, εξειδικεύεται σε πλήθος εξετάσεων και έχει διδάξει εφήβους και ενήλικες από όλο τον κόσμο στην Αγγλία και στις Η.Π.Α.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών  τίτλου στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και Επικοινωνία (Αpplied Linguistics andCommunication) και στη Διδασκαλία των Αγγλικών ως Ξένης Γλώσσας (Τeaching English as a Foreign Language). Έχει κάνει σπουδές στη Ρητορική και Έκθεση Ιδεών (Rhetoric and Composition) στις ΗΠΑ όπου και δίδαξε Ακαδημαϊκές Δεξιότητες Έρευνας και Γραπτού Λόγου σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Aπολαμβάνει τα ταξίδια, τα ομαδικά σπορ, τα ντοκιμαντέρ και τις ταινίες μυστηρίου.

 

Rita M.

EFL Teacher

Read More

Η Rita (BA, Eng Lit/University of Athens) έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό  και είναι βαθιά αφοσιωμένη στην εκπαίδευση.  ‘Eχει διδάξει παιδιά όλων των ηλικιών κι ενήλικες, όλα τα επίπεδα και έχει προετοιμάσει μαθητές για πολλά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας.

Εμπνέει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στους μαθητές της. Η ίδια πιστεύει ότι υπάρχει η ιδανική συνταγή για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα στη μάθηση. Έχει πολλά συστατικά όπως κατανόηση, θετική διάθεση, αίσθηση του χιούμορ, όρεξη, δημιουργικότητα, σεβασμός, συνεργασία και σωστή κρίση.
 
Στο σχολείο μας διδάσκει σε τμήματα Young Learners 

Matina B.

French LT - French Dept Coordinator

Read More

H Matina (BA, MA) είναι απόφοιτος της Γαλλικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στην Ιστορία του
Γαλλικού Πολιτισμού και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχοπαιδαγωγικής και
διδακτικής. Είναι επίσης, εξετάστρια και διορθώτρια του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Εργάζεται στο σχολείο μας τα τελευταία 12 χρόνια και είναι συντονίστρια του Γαλλικού προγράμματος. (French Language Coordinator).

Jorgos B.

EFL Teacher

Read More

Jorgos B (BA, University of Athens)

Ο Jorgos B.  διδάσκει αγγλικά ως ξένη γλώσσα εδώ και 3 δεκαετίες. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

Έχει εργαστεί τόσο σε μεγάλους Σχολικούς Οργανισμούς όσο και σε μικρότερα τοπικά σχολεία ξένων γλωσσών, διδάσκοντας αγγλικά και ελληνικά ως ξένη γλώσσα σε όλα τα επίπεδα. Έχει επίσης μεταφράσει εγχειρίδια για Ναυτιλιακές Εταιρείες και τον Ελληνικό Στρατό.

Ο Jorgos B.  στοχεύει στο να βοηθήσει τους μαθητές να χτίσουν αυτοπεποίθηση και να στηρίζονται στις δικές τους δυναμεις. Το πάθος του για τη μουσική είναι ο λόγος που τον κάνει να δίνει έμφαση στη σημασία της ομαδικής εργασίας στην τάξη, η οποία είναι επίσης απαραίτητη στη μουσική και γενικότερα στην παρουσίαση ενός έργου.

Christine P.

EFL Teacher

Read More

Christine (BA, MA)

Full bio is coming up soon 

Stamatis P.

Managing Director

Read More

Ο Stamatis (MA Ed/ University of Roehampton) έχει πλούσια διδακτική εμπειρία καθώς ασχολείται με τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας περισσότερο απο 25 χρόνια.Μετά τις αρχικές σπουδές στη μεθοδολογία στο Bournemouth και στο Kent (Hilderstone College), ολοκληρώνει με άριστα το RSA/UCLES (πτυχίο μεθοδολογίας) στο Anglia Ruskin University στο Cambridge. Επίσης ειναι κάτοχος post graduate διπλώματος (Dip/Ed Man) με ειδίκευση στη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων (IHLondon/Educational Management), Teacher Trainer Diploma (IHWO)  και Μεταπτυχιακού τίτλου Master in Educational Leadership (University of Roehampton) 

Στην Ελλάδα εργάζεται ως υπεύθυνος τμημάτων εξετάσεων σε ιδιωτικά ινστιτούτα ξένων γλωσσών. Έχει εργαστεί ως Senior Teacher στο BSC στο Λονδίνο.  Το 1997 ιδρύει το Papademetriou School. Ο παιδαγωγικός άξονας που ακολουθεί είναι αυτός της συμμετοχικής και βιωματικής εκμάθησης. Σχεδιάζει και αξιολογεί εκπαιδευτικό υλικό, οργανώνει σεμινάρια για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών δεξιοτήτων όλων των συνεργατών του κέντρου και διδάσκει στα τμήματα εξετάσεων και στα τμήματα ενηλίκων. (Business English Courses / Leadership Programme) Εργάστηκε ως επικεφαλής του ξενόγλωσσων τμημάτων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων προσχολικής και πρωτοβάθμιας στην Αργυρούπολη και στη Βούλα. Είναι freelance Teacher Trainer και συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους για teacher training sessions. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Hellenic English Council, Αντιπρόεδρος του ELA 2021-2023 (Educational Leadership Association) και μέλος του TESOL Greece. 

Vasia P.

EFL Teacher

Read More

Vasia (University of Athens, BA, English Language & Literature, University of Strasburg, Dip in Translation) 

Mary P.

EFL Teacher

Read More

Η Maria (BA, MA TEFL) έχει σπουδάσει Modern English Studies στο Πανεπιστήμιο του Cardiff στη Μ.
Βρετανία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στη Διδασκαλία
Αγγλικών ως Ξένη Γλώσσα (TEFL) του Πανεπιστημίου Bristol της Μ. Βρετανίας. Έχει
παρακολουθήσει σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ειδική Αγωγή και τη Σχολική
Ψυχολογία και έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας.
Έχει πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία καθώς έχει διδάξει παιδιά όλων των ηλικιών αλλά
και ενήλικες.

Στο σχολείο μας διδάσκει Young Learners, Middle classes και exam preparation classes.  

Irene Al.

French LT

Read More

Irène (ΒΑ, MA) διδάσκει Γαλλικά στο σχολείο μας.  Είναι πτυχιούχος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει  μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Διδακτική της Γαλλικής ως ξένης γλώσσας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πάτρας (Ε.Α.Π). Έχει παρακολουθήσει ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με την εκπαίδευση σε άτομα με εδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Είναι εξετάστρια-διορθώτρια στα διπλώματα DELF του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Αγαπάει πολύ τα ταξίδια και τον κινηματογράφο.

Electra P.

Admin assistant

Read More

H Electra είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης

Η Electra έχει αναλάβει την τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία με γονείς και μαθητές και είναι πολύτιμη βοηθός στη λειτουργία της γραμματείας του σχολείου μας. 

Julia B.

EFL Senior Teacher

Read More

Julia – Senior Teacher (BA, English Lang and Lit, National and Kapodistrian University of  Athens, CELTA, Cambridge) 
 
H Julia διδάσκει σε όλα τα επίπεδα στο σχολείο μας (Young Learners – Cambridge Proficiency exam prep classes) Την χαρακτηρίζουν η μεθοδικότητα και η αγάπη για την διδασκαλία.
Έχει πολυετή εμπειρία διδασκαλίας σε σχολεία στην Ισπανία, Ουγγαρία, κεντρική και νότια Αμερική. Έχει ασχοληθεί και με προγράμματα Corporate English (CAF rail services) 

 

Nikoleta K.

German LT

Read More

Nikoleta K. (BA / University of Athens – EKPA) 

Η Νikoleta σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Επίσης, έλαβε μέρος στο πρόγραμμα ERASMUS στο Πανεπιστήμιο του Osnabrück στη Γερμανία.
Στόχος της είναι να αγαπήσουν τα παιδιά τη γερμανική γλώσσα και να γνωρίσουν την κουλτούρα της Γερμανίας. Επιπλέον, μέσω του μαθήματος διευρύνουν τους ορίζοντες τους και αναπτύσσουν το χαρακτήρα τους.

Ν. hat im Fachbereich für Deutsche Sprache und Literatur an der Nationalen und Kapodistrias Universität in Athen studiert. Sie hat auch am ERASMUS – Programm an der deutschen Universität in Osnabrück teilgenommen.
Ziel des Unterrichts ist es, die Kinder die deutsche Sprache zu lieben und Deutschlands Kultur kennenzulernen. Weiterhin erweitern sie durch den Unterricht ihre Horizonte und entwickeln ihren Charakter.

Nathan K.

EFL Teacher

Read More

Ο Nathan έχει μεγάλη εμπειρία ως καθηγητής της Αγγλικής γλώσσας. Με σπουδές στη μεθοδολογία της διδασκαλίας της Αγγλικής στο  πανεπιστήμιο του Exeter, διδάσκει για περισσότερο από 25 χρόνια, αποκλειστικά για την προετοιμασία σπουδαστών για εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Έχει επίσης πολύχρονη εμπειρία στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στελεχών γνωστών μεγάλων εταιρειών και τραπεζών (Business English), όπως και στελεχών του Υπουργείου Παιδείας και της ΓΣΕΕ. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το θέατρο και τον κινηματογράφο ( έχει εξειδίκευση σε Drama & Puppet Theatre  για τη διδασκαλία της Αγγλικής, και έχει συνδιοργανώσει το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους 2004 στο Norwich), και ταξιδεύει στον κόσμο (43 χώρες, και συνεχίζει απτόητος).

Fionnuala M.

EFL Teacher

Read More

Fionnuala (BA, Glasgow) is from N.Ireland/UK. She has been awarded a distinction for writing from the forum for critical Inquiry  

She has taught English as a foreign language to Young Learners in France, Spain and Austria. 

In our school she teaches Young Learners and intermediate level groups. 

Fionnuala is also passionate about art. Her artistic practice explores the tension between three-dimensional tangible surfaces and illusionistic reproductions and their roles in altering our spatial perception. Using a combination of print and sculpture, raw materials and photographic images she encourages the viewer to question how they interact with and understand what they are seeing 

https://fionnualamcgowan.com/About

Debbie K.

Art / EFL Teacher

Read More

H Debbie (ΒΑ) είναι Θεατροπαιδαγωγός/EFL Teacher. Σπούδασε Θεατρολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και αποφοίτησε με την ειδικότητα του Θεατροπαιδαγωγού. Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος Μusical Performance (London College of Music – Studies in Music Theatre). 

Με στήριγμα τη σκηνική εμπειρία και την αγάπη της για το θέατρο και τη μουσική, έχει επιμεληθεί τη σκηνοθεσία σε αρκετές παιδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Αγαπάει πολύ τα παιδιά και πάντα τα ενθαρρύνει να ανακαλύπτουν νέους τρόπους έκφρασης. Στο σχολείο μας διδάσκει Αγγλικά στο Nursery Level και είναι εξαιρετικά αγαπητή. 

Sarah T.

German LT

Read More

Η Sarah είναι  σύμβουλος των Τμημάτων Γερμανικής γλώσσας στο σχολείο μας.
 Είναι κάτοχος του Διπλώματος ¨GROSSES DEUTSCHES ¨ με βαθμό ¨Λίαν Καλώς¨.Έχει κάνει σπουδές στη Μεθοδολογία και Διδακτική της γερμανικής γλώσσας (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, Goethe Institut).Έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα: ” Έκπαίδευση και ψυχολογία”, “Παράγοντες που συνεργούν στη σχολική μάθηση”, “Εναλλακτικές μέθοδοι αξιολόγησης”, “Δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες”, κ.ά.
Έζησε στη Κολωνία και αγαπά ιδιαίτερα τη γερμανική λογοτεχνία και το θέατρο.

Stephanie R.

Spanish L. Teacher

Read More

Stephanie (BA Spanish Lit)

Full Bio note is coming soon

Sandra P.

EFL Teacher

Read More

Sandra has been teaching English as a foreign language for more than 2 decades. She has studied Psychology and she’s done numerous teacher training courses. 

Sandra loves encouraging young learners to take risks and her main aim is to build her students’ self confidence.