ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Η Γαλλική είναι η γλώσσα με δυναμική παρουσία και στις πέντε ηπείρους και με 600 περίπου εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική, πρώτη ή δεύτερη γλώσσα. Στην Ευρώπη ομιλείται από 72 εκατομμύρια γαλλόφωνους ως μητρική γλώσσα (Γαλλία 65 εκ., Βέλγιο 4,5 εκ. Ελβετία 1,5 εκ). Εκτός Ευρώπης ομιλείται από 10 εκατομμύρια στον Καναδά, 8 στην Αϊτή μαζί με τη γαλλική κρεόλ και από 160 έως 500 εκατομμύρια ομιλητές που τη χρησιμοποιούν ως δεύτερη γλώσσα αλλά και πρώτη όπως μεταξύ άλλων στο Βελγικό Κογκό, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στο Καμερούν.

Είναι επίσημη γλώσσα σε διάφορες κοινότητες και οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (στον ΟΗΕ είναι επίσημη γλώσσα μαζί με την Αγγλική, την Ισπανική, την Ρωσική, την Κινεζική και την Αραβική) και η μόνη επίσημη γλώσσα για την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.

  • Τα γαλλικά είναι σημαντική γλώσσα στον τουριστικό τομέα.
  • Γνωρίζοντας Γαλλικά μαθαίνουμε πιο εύκολα ευρωπαϊκές γλώσσες.
  • Η Γαλλία είναι σημαντικός εμπορικός και βιομηχανικός κόμβος.
  • Η Ελλάδα ανήκει στην Παγκόσμια Οργάνωση Γαλλοφωνίας (OIF).
  • Είναι η 2η επίσημη γλώσσα οποιουδήποτε Διεθνούς Οργανισμού ΝΑΤΟ – ΟΗΕ – Γιατροί χωρίς σύνορα.
  • 52 χώρες – κράτη την έχουν ως επίσημη γλώσσα.

Στόχος των μαθημάτων Γαλλικής γλώσσας στα Κέντρα Γλωσσών ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είναι να δώσουν στους μαθητές μας τη δυνατότητα να επικοινωνούν, να κατανοούν και να εκφράζονται, τόσο στο γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο με αυτοπεποίθηση. Φροντίζουμε επίσης να εξοικειώσουμε τους σπουδαστές μας με το Γαλλικά πολιτισμό και τις επιφανείς προσωπικότητες της Γαλλίας.

Στο τέλος κάθε επιπέδου οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των διπλωμάτων DELF (διεθνώς αναγνωρισμένες επίσημες πιστοποιήσεις του γαλλικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας)

French Language Coordinator : Ms Matina Bousiouta